Fără WC în curte. Singurul județ din România în care toate școlile au toaletele în interior

toaletă wc
Foto: Lanz-Andy / pixabay.com

Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ, anunță Consiliul Județean Cluj într-un comunicat de presă.

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, făcut public în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie, de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, județul Cluj este singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare.

Consiliu Județean Cluj susține în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor.

În contextul în care toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

„Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sursa: Lanz-Andy / pixabay.com