Singurul elev care a luat 10 la trei probe de la Evaluarea Națională

Rezultate BAC 2018 subiecte BAC anatomie 2019
Foto: ziuaconstanta.ro

Eduard Mastalier-Manolescu este singurul elev din țară care a reușit să ia note maxime la toate cele trei probe pe care le-a susținut la Evaluarea Națională. A dat examen la Limba și literatura română, Matematică și Limba germană.

„Nu m-am gândit că o să iau 10 la toate materiile, dar știam că am făcut trei lucrări foarte bune și că rezultatele or să fie pe măsură. Pe lângă pregătirea din gimnaziu și tot ce înseamnă pregătiri extrașcolare, contează foarte mult și cele două ore propriu-zise în care ești în examen, în care trebuie să dai tot ceea ce ai mai bun.

Contează și cât de pregătit ești în ziua aia, cât de multă inspirație ai, cât de concentrat ești, cât de atent ești”, a declarat Eduard, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Elevul a mai spus că a făcut și pregătire suplimentară, însă nu crede că rețeta succesului constă în studiu 24 din 24 de ore, iar învățatul ar trebui să fie alternat cu relaxarea. De asemenea, mai spune că a făcut din copilărie înot, tenis și fotbal, iar sportul l-a ajutat foarte mult.

E și membru în Asociația „Cercetașii Munților” și merge în excursii destul de des cu alți elevi. Acum, după Evaluarea Națională, își dorește să urmeze cursurile Colegiului Goethe și apoi să facă medicina, în România sau în Germania.

Pe primul loc în topul elevilor care au luat medii peste 5 la Evaluarea Națională se află Brăila (87,6%), urmat de Cluj (87,4%) și București (84,94%).

Media generală de admitere la liceu se calculează din 80% media de la Evaluarea Naţională şi 20% media anilor de gimnaziu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.