Singurele școli din România cu catalog electronic. Părinții primesc notele și absențele prin SMS și pe mail

Catalogul electronic va fi inaugurat chiar în anul școlar 2015-2016, care stă să înceapă. Profesorii vor trece note, absențe și mențiuni pe care părinții le vor putea vedea în timp real, online și prin SMS.

Proiectul-pilot va avea loc în toate școlile din sectorul 3 al Capitalei. Profesorii își vor folosi laptopul sau tableta pentru a introduce în catalogul electronic notele și absențele elevului, iar părinții vor primi imediat SMS și un mail, la numărul și la adresa dorită.

În plus, toți părinții vor avea un nume de utilizator și o parolă cu care vor putea accesa, oricând doresc, catalogul electronic. Singurii care vor edita catalogul sunt profesorii, părinții și elevi putând doar analiza documentul.

„Relaționarea cu ministerul și inspectoratele devine mult mai ușoară, datele vor fi transmise rapid, online. Dacă profesorii aveau până acum de făcut raportări și situații care durau ore întregi, astăzi ele vor fi scurte, un click, adică o secundă. Cel mai important este și îmbunătățirea comunicării dintre profesori și părinții elevilor. Pentru orice modificare, mențiune în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinți”, a afirmat primarul sectorului 3, Robert Negoiță, citat de agerpres.ro.

Edilul consideră că absențele vor scădea cu 20%, iar rezultatele la învățătura vor fi mai bune, deoarece catalogul electronic asigură un mai bun control al părinților asupra elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că, până în 2020, toată școlile din țară vor avea un catalog electronic.

„Ca profesor, acest sistem îți ușurează munca extraordinar pentru că te scutește de calculat medii, de ștampilat, de greșeli. Era multă muncă birocratică. Va fi un catalog impecabil. În ultimii ani erau (cataloagele — n.r.) din hârtie proastă, stăteai să lipești și să coși la ele. Profesorul va avea un cod de acces în program, la fel și elevul și părintele. Catalogul are mai multe funcții de absențe, note și observații. Părintele va vedea ce este scris imediat”, a declarat, pentru Agerpres, directoarea unei școli.

Ministrul Educației a adăugat că, de anul viitor, o noutate la nivel național este decontarea manualelor școlare pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a. Oficialul speră că măsura va duce și la rezultate ceva mai bune la sesiunile viitoare ale examenului de Bacalaureat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.