Singurele două județe unde Dăncilă nu a câștigat în nicio localitate

hartă județe alegeri prezidențiale rezultate
Sursa: hotnews.ro

Klaus Iohannis a reușit să câștige în toate localitățile, fie ele orașe ori comune, din județele Sibiu și Covasna, arată o centralizare a datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă realizată de hotnews.ro.

Din 3.180 de localități – comune sau orașe – Klaus Iohannis s-a impus în 2.214, în timp ce Viorica Dăncilă a câștigat în 962. În 4 comune din țară a fost egalitate.

În alte județe, mai exact în Brașov, Ilfov, Arad, Sălaj și Harghita, președintele Klaus Iohannis a pierdut cursa în doar câte o singură localitate din județ, în timp ce în Cluj, Timiș și Satu Mare el a pierdut în doar câte două localități din fiecare județ.

Puteți consulta harta interactivă realizată de hotnews.ro aici.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia

 

În noaptea de marți spre miercuri, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat în urma rezultatului slab obținut la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a devenit președinte interimar al PSD, în vreme ce Viorica Dăncilă a fost votată în funcția de șefă a Organizației PSD de Femei.

„Am înțeles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului, că trebuie ca cineva să-și asume rezultatul alegerilor. Eu consider că ar trebui să îmi dau demisia. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obțin un rezultat bun. Dar în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, o viziune, un alt program. Le garantez colegilor mei că din această echipă care va acționa pentru câștigarea alegerilor (locale și parlamentare din 2020 – n.r.) va face parte și Viorica Dăncilă”, a declarat fosta candidată la președinție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.