Singurele 3 județe unde peste 90% dintre elevi au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională

câte județe are românia
Sursa: Spiridon Ion Cepleanu / wikipedia.org

Cel mai mare procent de medii peste 5 a fost obținut în județul Cluj. Aici, 92,7% dintre elevi au medii peste 5 la Evaluarea Națională din acest an, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Județul Cluj este urmat de București, unde 91,6% dintre elevi au obținut medii peste 5.

Pe locul al treilea se află județul Brăila, cu 91%.

„Acestea sunt cele 3 județe care au avut peste 90% ponderea mediilor peste 5”, a explicat ministrul.

La polul opus se află județul Teleorman, unde ponderea mediilor peste 5 a fost de doar 71,8%.

TOP. Județele cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională

„Numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani: peste 80%. Este vorba despre un procent de 82,3%. Mai exact, este vorba despre 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații”, a completat Sorin Cîmpeanu.

El a atras atenția asupra problemelor existente în mediul rural: „Am avut 60% elevi din mediul urban și 40% elevi din mediul rural. Din păcate, se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural. Rămâne principala problemă. În mediul rural am avut medii sub 5 de 3 ori mai multe decât în mediul urban.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.