Singura sportivă din Iran medaliată la Olimpiadă a fugit din țară și pozează fără vălul islamic

medaliată iran fugit olanda
Foto: Tasnim News Agency via Wikimedia Commons

Kimia Alizadeh din Iran, singura femeie din această țară medaliată la Jocurile Olimpice, a fugit în Olanda, anunță AFP.

Pe rețelele de socializare a apărut și o fotografie în care tânăra apare alături de alți sportivi, femei și bărbați, fără să poarte vălul islamic.

Kimia Alizadeh a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, la Taekwondo (o artă marțială coreeană).

Păstrând tradiția musulmană, în momentul în care a concurat – Alizadeh – ce avea pe atunci doar 18 ani, a purtat vălul islamic.

Într-o fotografie publicată acum pe rețelele de socializare ea apare fără văl (Alizadeh se află pe rândul de sus, a doua din dreapta):

Iranul spera că va fi reprezentat de Alizadeh și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acesată vară, însă se pare că acest lucru nu se va întâmpla.

ISNA (Agenția de Știri a Studenților Iranieni) relatează că Alizadeh nu s-a prezentat la selecția pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Potrivit aceleiași surse, Alizadeh se antrenează acum în Olanda și ar intenționa să participe la Olimpiadă, însă fără să reprezinte Iranul.

Iranul recunoaște că a doborât avionul ucrainean „din greșeală”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.