”Sindromul” Năstase. Gest de neînțeles al Irinei Begu, scos la iveală de jurnalistul Cristian Tudor Popescu

Scandalul provocat de avalanșa de declarații controversate ale căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a făcut uitat un gest total lipsit de fair play al Irinei Begu.

Begu a fost cea care a adus punctul decisiv, prin care România a trecut de Marea Britanie în meciul de Fed Cup disputat la Mamaia. La finalul partidei sale cu Heather Watson, Begu a ales să nu dea mâna cu adversara și nici cu arbitrul de scaun al partidei.

Potrivit adevarul.ro, episodul a fost amintit de Cristian Tudor Popescu în analiza de meci de la Digi 24.

„Irina Begu, la sfârştiul partidei cu Heather Watson, nu se duce să dea mâna cu adversara şi nu se duce să dea mâna cu arbitrul, aşa cum se întâmplă în tenis prin tradiţie, prin fair-play, printr-o lege nescrisă, de când e tenisul tenis. Ei, astea au fost lucruri care m-au întristat aproape mai mult decât măscările lui Ilie“, a spus CTP.

Jurnalistul a criticat-o şi pe Sorana Cârstea pentru declaraţiile ei ilogice în încercarea de a justifica înjurăturile lui Ilie Năstase la adresa britanicelor. „Sorana a spus că suntem o naţie mică! Aţi mai auzit asta? Şi a spus că sediul Federaţiei Internaţionale de Tenis e la Londra. A? Soros? Bruxelles-ul? Ce să facem, aşa ne-am obişnuit noi, românii, să fim persecutaţi. Da? Cred că dânsa e convinsă că au fost plătiţi din străinătate manifestanţii din pieţele României“, a adăugat CTP, un mare pasionat al sportului alb.

Năstase, taxat de doi mari campioni: Serena Williams și Lewis Hamilton

Ajuns la vârsta de 71 de ani, fostul mare campion român a făcut o glumă neinspirată la adresa celei mai bune jucătoare de tenis din lume, sportiva de culoare Serena Williams. Mai exact, Năstase a spus despre copilul nenăscut al sportivei că va fi ”ciocolată cu lapte”. Gluma lui Năstase a fost rapid remarcată de Serena, care a postat un mesaj critic la adresa fostului star român. Și marele campion britanic de Formula 1, Lewis Hamilton, l-a ”taxat” pe Nasty.

Năstase nu și-a cerut scuze și a preferat să marcheze reușitele din viața sa.

„Dacă nu am voie să stau pe scaun, nu mă mai duc. Am alte lucruri de făcut, am multe afaceri. Tocmai le-am zis acelaşi lucru celor de la Federaţia Română de Tenis. Am venit pentru fete, ele mă vor pe scaun. Am 71 de ani, am fost numărul unu în lume. Aş vrea să văd câţi alţi fosţi lideri mondiali merg să vada un meci de fete. Aş vrea să văd acea persoană. Nu primesc bani, nu primesc nimic. Câţi jucători ar face asta? Şi ei vor să mă suspende! […] Ne întoarcem iar cu 20, 25 de ani în urmă? Am fost atât de bun în Anglia, că am statuie la Madame Tussauds (n.r. – muzeul figurilor de ceară din Londra). O să o distrugă şi o să o arunce afară? Din cauza acestei situaţii se va şterge totul? Adică, e ridicol să gâdeşti aşa. Mă veţi judeca după ce s-a întâmplat azi sau pentru ce s-a întâmplat cu ani în urmă? Oamenii pot să mă placă sau să mă urască. E ca atunci când joci un meci de tenis”, a spus Năstase.

Ultima parte a declarației face referire la o întrebare a jurnaliștilor englezi, care l-au rugat pe Năstase să comenteze dezvăluirile fostei jucătoare de tenis Pam Shriver, care a povestit că în anii ’70 Năstase îi punea întrebări stânjenitoare de fiecare dată când se vedeau.

Echipa de Fed Cup a Marii Britanii s-a plâns și de faptul că publicul de la Mamaia a preluat limbajul nepotrivit al lui Ilie Năstase.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.