Sindicaliștii din învățământ: Examenele ar putea fi amânate

FOTO: Simion Hăncescu/Facebook
FOTO: Simion Hăncescu/Facebook

Profesorii sunt în a doua săptămână de grevă, iar președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, spune că este posibilă o „amânare a examenelor pentru că suntem în această acțiune de proteste fără precedent”. „Rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a transmis Marius Nistor, la Digi24.

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici.

Nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate, că putem fi susținuți de părinți și nu numai, dar parcă au vrut să vadă dacă ce se întâmplă în momentul de față este posibil.

Așa au început discuțiile cu ei. Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii.

Nu avem nimic cu nimeni, dar oamenii văd și pot să filtreze informațiile care apar și să ia decizii în cunoștință de cauză”, susține el.