Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon! A trimis-o acasă pe adolescenta Gauff

Simona Halep și-a continuat parcursul excelent la Wimbledon cu un succes în fața tinerei americance Cori Gauff, pe care a răpus-o în două seturi, scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală.

Cap de serie 7 la Wimbledon, Halep are o mare șansă de a ajunge cu adevărat departe în acest an pe iarba londoneză.

Dintre favoritele care sunt mai bine cotate, doar cehoaicele Petra Kvitova, dublă câștigătoare la All England Club, în 2011 și 2014, și Karolina Pliskova mai este în joc. În cursa pentru trofeu este, însă, și americanca Serena Williams, de 7 ori campioană la WImbledon.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang, locul 50 în ierarhia WTA. Zhang (30 de ani, locul 50 în lume) a învins-o pe constănțeancă în ultimele două înfruntări, ambele pe hard, în 2016, la Australian Open, respectiv Beijing. Simona are și ea o victorie în palmares, obținută în 2012, la Australian Open.

Wimbledon 2019: Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-3

În fața americancei Gauff, care a trecut de calificări și a învins-o pe veterana Venus Williams, înainte de a bifa cel mai bun parcurs al carierei la un turneu de Grand Slam, Simona a arătat că toate armele necesare câștigării competiției.

După un început echilibrat de meci, Simona (27 de ani, locul 8 WTA) a reușit să se desprindă la mijlocul primului set, reușind un break important, după un game foarte lung.

În manșa secundă, Simona a început în avantaj, însă a fost prinsă din urmă de tânăra de doar 15 ani, aflată înaintea turneului în afara primelor 300 de jucătoare ale lumii.

În cele din urmă, experiența și diferența de valoare au fost evidente în favoarea româncei, cu toate că Gauff deține multe dintre trăsăturile unei viitoare jucătoare de top.

Simona a lovit din nou la mijlocul setului și s-a impus, după mai bine de o oră și 15 minute, cu un monoton: 6-3, 6-3.

Dacă va trece și de sferturile de finală, Simona Halep își va măsura forțele în meciul pentru finală cu învingătoarea dintre ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie 8, și una dintre cele două Karoline din Cehia: Muchova sau Pliskova.