La 40 de ani după Nadia, Simona a cucerit și ea Montrealul

Simona Halep a cucerit cel de-al 14-lea titlu WTA din carieră, în Canada, la Montreal, unde în urmă cu 40 de ani, Nadia Comăneci obținea prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

A fost un turneu de nota zece pentru Simona Halep, care a învins-o duminică, în finală, pe americanca Madison Keys, cu scorul de 7-6 (2), 6-3, după un meci frumos, pe care românca l-a controlat.

Simona Halep va urca pe locul 3 în lume după succesul de la Rogers Cup, turneu ce face parte din categoria WTA Premier 5.

În fața româncei în vârstă de 24 de ani mai sunt doar americanca Serena Williams și nemțoaica Angelique Kerber.

”A fost o săptămână incredibilă. Le mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină, m-am simțit ca acasă”, a declarat Simona după ce a cucerit al treilea trofeu din 2016.

Pentru campioana din Constanța urmează Jocurile Olimpice de la Rio. România nu a cucerit niciodată o medalie olimpică la tenis, iar Halep are șansa să intre în istorie.

Simona, care a încasat aproape o jumătate de milion de euro pentru succesul din Canada, a disputat ieri și prima sa finală la dublu în circuitul WTA.

Halep și Monica Niculescu au pierdut, însă, duelul cu rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, scor 3-6, 6-7 (5).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: