Simona Halep zboară pe iarba de la Wimbledon. Este la trei victorii de primul ei titlu de Grand Slam

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Wimbledon, după o victorie în trei seturi în fața americancei Madison Keys.

Cele două jucătoare din Top 10 mondial, Halep (24 de ani, locul 5 în lume) și Keys (21 de ani, 9 WTA), au mers cap la cap în primul set.

Americanca a avut mai mult sânge rece în tie-break și s-a impus la 5. A fost primul set pierdut de Simona Halep la Wimbledon în acest an, românca trecând fără dificultăți de precedentele trei adversare: slovaca Schmiedlova, italianca Schiavone și olandeza Bertens.

Constănțeanca s-a regrupat în setul doi, însă nu fără emoții. După ce a salvat trei mingi de break la scorul 3-3, românca a reușit să câștige pe serviciul adversarei și a echilibrat situația pe tabela de marcaj: 6-4!

În ”decisiv”, Madison Keys a acuzat probleme la genunchiul stâng, iar diferența s-a făcut la jumătatea setului, când Simona Halep a reușit un break și s-a desprins la 4-2.

Românca a rezistat până la final și a câștigat meciul cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-3, chiar de Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii.

În sferturile de finală, Simona Halep va încrucișa racheta cu Angelique Kerber. Nemțoaica a câștigat o singură dată în cele patru confruntări cu românca: în Fed Cup, pe zgura de la Cluj Napoca. Simona Halep s-a impus de trei ori, de fiecare dată pe hard-court.

Atât Halep, cât și Kerber speră să ajungă din nou în semifinale pe iarba de la Wimbledon. Românca a mai fost acolo în 2014, în timp ce nemțoaica – în 2012.

Kerber a cucerit în acest an primul ei titlu de Grand Slam: Australian Open. Simona Halep încă așteaptă primul succes la un turneu major.

România este noua campioană mondială universitară la handbal