Simona Halep zboară la Cincinnati! Liderul mondial s-a calificat în semifinale

Simona Halep, numărul 1 mondial, a învins-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati.

Ucraineanca în vârstă de 29 de ani, aflată pe locul 44 în lume, a început excelent partida și a condus cu 4-1, însă Simona Halep nu a cedat și a întors soarta meciului. Românca a salvat trei mingi de break și a câștigat toate game-urile până la finalul primului set.

Revenirea senzațională a româncei a fost stârnită și de intervenția antrenorului Darren Cahill. ”Am fost norocoasă cu intervenția lui Darren. Am întâlnit un adversar dificil, dar am schimbat jocul după ce a venit el pe teren”, a declarat, după meci, Simona Halep.

Liderul mondial, aflat la cea de-a opta victorie consecutivă, după ce a câștigat turneul de la Montreal, a zburdat pe teren în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-1, în mai puțin de o jumătate de oră.

Halep – Sabalenka, în semifinale la Cincinnati

În semifinalele de la Cincinnati, unde Simona Halep a ajuns mereu în ultimii patru ani, românca se va duela cu bielorusa Aryna Sabalenka, locul 34 în lume.

Halep și Sabalenka s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, la începutul acestui an, în sferturile de finală de la Shenzhen.

Constănțeanca s-a impus fără probleme atunci, cu 6-2, 6-2, iar apoi a reușit să câștige turneul din China.

În cealaltă semifinală se întâlnesc cehoaica Petra Kvitova (8) și olandeza Kiki Bertens.