Simona Halep, victorie splendidă la Australian Open 2021. Sorana Cîrstea, eliminată!

Sportiva din România s-a calificat pentru a șasea oară în carieră în optimile de finală ale turneului de Grand Slam Australian Open, după ce a învins-o, în două seturi, pe rusoaica Veronika Kudermetova.

Halep, a doua favorită a întrecerii de la Melbourne, a făcut un meci precaut și exact în fața ultimului cap de serie (32).

Rusoaica în vârstă de 23 de ani a câștigat primul game al partidei cu Halep, însă românca le-a câștigat pe următoarele șase, adjudecându-și primul set după o jumătate de oră de tenis spectaculos.

În manșa secundă, Kudermetova a deschis din nou tabela, de această dată cu un break, însă nu a reușit să își apere avantajul fragil. Halep (29 de ani) a trecut din nou la conducerea scorului, iar când scorul îi era favorabil (4-3) a reușit un break crucial, după un game-maraton.

Simona Halep a închis socotelile cu rusoaica la scorul de 6-1, 6-3.

Românca, semifinalistă în 2020 și finalistă în 2018, a pierdut o singură dată în optimile de finală la Australian Open, în 2019.

Pentru a bifa cel de-al cincilea sfert de finală la ”Antipozi”, constănțeanca va trebui mai întâi să o învingă pe câștigătoarea duelului dintre Iga Swiatek, din Polonia, și franțuzoaica Fiona Ferro.

Tot azi, Sorana Cîrstea a părăsit competiția de la Australian Open, în turul al treilea, fiind răpusă în două seturi scurte (6-2, 6-4) de cehoaica Marketa Vondrousova.

Susține proiectul Great News

Great News este o publicație independentă care prezintă zi de zi știri de real interes pentru publicul român. Resursele noastre financiare sunt însă limitate, iar pentru a realiza noi și noi proiecte jurnalistice avem nevoie de ajutorul vostru. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație.