Victorie frumoasă pentru Simona Halep în China

Numărul 1 mondial s-a calificat cu mici emoții în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen, după ce a învins-o pe favorita locală Duan Yingying, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2.

Chinezoaica Duan a deschis meciul cu un game câștigat lejer pe propriul serviciu, însă Simona Halep a egalat imediat. Liderul WTA s-a văzut condusă apoi cu 3-1, după ce adversara sa a reușit să profite de una dintre cele două șanse de break pe care și le-a creat.

Românca în vârstă de 26 de ani, care trecuse în primul tur, în două seturi, de americanca Nicole Gibbs, nu a găsit răspuns la loviturile puternice trimise de jucătoarea din China, aceasta desprinzându-se imediat la 4-1.

Chinezoaica Duan Yingying nu s-a lăsat impresionată de cele 90 de locuri care o despart de Simona Halep în clasamentul mondial și a făcut 5-2 pe tabela de marcaj. Asiatica în vârstă de 28 de ani și-a păstrat sângele rece și în finalul setului, pe care l-a închis la 6-3, în 31 de minute, după o evoluție mai slabă a campioanei din România.

Simona Halep, care nu a avut nicio minge de break în primul set, a avut dificultăți și în debutul setului secund, însă a reușit, în cele din urmă, să câștige pe serviciul chinezoaicei și să ducă scorul la 4-1 în favoarea sa. Au urmat încă două game-uri adjudecate de româncă: 6-1.

În setul decisiv, după ce chinezoaica a cerut un time-out medical, Simona Halep și-a arătat clasa, dozându-și eficient eforturile. În final, românca s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-2. În meciul următor, constănțeanca o va întâlni pe bielorusa de 19 ani Aryna Sabalenka, care a eliminat-o în primul tur pe Monica Niculescu.

Irina Begu, a patra favorită la Shenzhen, a făcut și ea pasul către sferturile de finală astăzi, după ce a depășit-o, în trei seturi, scor 4-6, 6-1, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Aleandrova. Begu se va duela cu unguroaica Timea Babos pentru un loc în semifinale.

Foto: Flickr