Simona Halep a învins-o pe Maria Sharapova la Roma

Simona Halep, lidera clasamentului în tenisul feminin, a învins-o pe Maria Sharapova, în semifinala Turneului de la Roma, scor 6-7, 6-1, 6-4.

Meciul a durat aproximativ 2 ore și jumătate.

Primul set a fost câștigat de Maria Sharapova, însă Simona a luptat și a revenit în fața rusoaicei, câștigând următoarele două seturi.

Astfel, Simona Halep s-a calificat în finala Turneului de la Roma, unde o va întâlni pe Elina Svitolina. Anul trecut, în finala de la Roma s-au întâlnit tot Simona Halep și Elina Svitolina, iar trofeul a fost câștigat de ucraineancă.

Odată cu victoria din sferturi, Simona Halep își asigurase și poziția de lideră a clasamentului WTA, indiferent de rezultatul meciului din semifinală.

Înainte de meci, Simona Halep a declarat că se aşteaptă la un meci greu cu Maria Şarapova, însă că doreşte să-şi facă jocul şi să dea totul pe teren.

„Mă aştept la un meci greu, mereu a fost greu contra ei. Dar ştiu că am şansa mea, aşa că dacă îmi fac jocul, va fi un meci bun. Voi încerca să dau tot ce am mai bun să câştig meciul. Voi intra pe teren şi voi încerca să dau tot ce am mai bun. Asta îmi doresc. Nu mă gândesc la meciurile de dinainte. Mă gândesc doar la acest meci”, declara Halep, citată de news.ro.

Până acum, Simona Halep nu reușise să o învingă decât o singură dată pe rusoaică, în octombrie 2017, în optimile Turneului de la Beijing, din China, scor 6-2, 6-2.

În schimb, Maria Sharapova a înfrânt-o pe jucătoarea noastră de 7 ori până acum, inclusiv în finala de la Roland Garros din anul 2014.

Simona Halep nu a câștigat niciodată Turneul de la Roma, în timp ce adversara sa din semifinale îl câștigase de 3 ori în trecut: în 2015, în 2012 și în 2011.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.