Simona Halep, succes chinuit în primul tur la Australian Open 2019

Simona Halep a câștigat greu partida din primul tur la Australian Open, cu estonianca Kaia Kanepi, scor 6-7 (2), 6-4, 6-2, după mai mult de două ore de joc.

Învinsă de Kanepi în primul tur de la US Open 2018, ultimul turneu de Grand Slam al anului trecut, Halep n-a strălucit în primul set de la Australian Open 2019. Finalistă anul trecut la Melbourne, Simona nu a reușit să se desprindă de puternica estoniancă.

În tie-break, Kaia Kanepi a fost mai curajoasă și s-a impus ușor, la 2.

În manșa secundă, Simona a început să-i pună mai multe întrebări adversarei sale, iar îndrăzneala sa a fost recompensată pe tabela de marcaj. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când liderul WTA a forțat și a închis setul: 6-4!

Românca a crescut presiunea pe adversara sa în setul decisiv, apropiindu-și victoria cu un break reușit la mijlocul setului. În final, a fost 6-2 pentru Simona.

În meciul următor, Halep va încrucișa racheta cu o jucătoare aflată în mare formă: tânăra americancă Sofia Kenin. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani, născută la Moscova, tocmai a câștigat primul titlu WTA din carieră, în urmă cu câteva zile, la Hobart, și este în premieră prezentă în turul doi la Australian Open.

Dacă va reuși să o învingă și pe Kenin, pe Simona o așteaptă, în turul trei, un duel cu câștigătoarea partidei dintre franțuzoaica Alize Cornet și americanca Venus Williams.

Venus a învins-o azi pe Mihaela Buzărnescu, după un meci aprig disputat în runda inaugurală a turneului de Grand Slam din Australia.