Simona Halep, spulberată de tânăra Amanda Anisimova, în ”sferturi”, la Roland Garros

Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA), deținătoarea titlului de Grand Slam de la Roland Garros, a rezistat doar o oră și opt minute pe teren în fața adolescentei Amanda Anisimova, din SUA, locul 51 în clasamentul mondial.

Anisimova s-a impus sec, cu scorul de 6-2, 6-4.

Americanca Anisimova, cu un deceniu mai tânără decât Halep, și-a continuat astăzi parcursul impecabil la Roland Garros 2019, unde, până acum, n-a pierdut niciun set. Anisimova, care nu avea nicio victorie până la actualul turneu la Grand Slam-ul de la Paris, a făcut un meci uluitor în fața Simonei Halep, care era la cel de-al patrulea sfert de finală pe zgura de la Roland Garros (n.r. – pe celelalte trei reușise să le câștige).

Debutul de meci a fost echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap în primele patru game-uri, însă apoi, Amanda Anisimova a trecut la conducerea jocului.

Jucătoarea din SUA, care are în palmares un singur titlul WTA, a zburdat pe teren, câștigând nu doar primul set (6-2, după 28 de minute), dar și primele trei game-uri din manșa secundă.

Simona, care a revenit din situații mult mai delicate pe zgura de la Paris, a oprit seria de 7 game-uri pierdute la rând, reușind și primul break pe serviciul tinerei sale adversare, iar apoi să egaleze scorul în setul secund (4-4). N-a fost, însă, de ajuns, iar tânăra Amanda Anisimova a avut un finiș excelent și s-a impus cu 6-4.

În semifinale, Anisimova o va întâlni pe australianca Ashleigh Barty. În celălalt meci pentru finala Roland Garros 2019 se vor duela cehoaica Marketa Vondrousova și britanica Johanna Konta.