Simona Halep: „Eu sunt numărul 1, dar Serena este cea mai bună jucătoare din lume”

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep spune că este gata să o înfrunte pe Serena Williams în optimile turneului Australian Open.

După ce a învins-o pe Venus Williams în turul al treilea, scor 6-2, 6-3, Simona Halep va trebui, dacă vrea să repete performanța de anul trecut și să ajungă în finală, să o învingă pe jucătoarea americană ce a strâns în carieră nu mai puțin de 23 de titluri de Grand Slam.

„Cu siguranță este cea mai dificilă tragere la sorți de care am avut parte vreodată. Este o provocare uriașă. De fiecare dată când joc împotriva surorilor este o provocare uriașă pentru mine. Vreau doar să joc cel mai bun tenis al meu deoarece nu am nimic de pierdut”, a declarat Simona Halep, potrivit wtatennis.com.

Simona Halep: „Eu sunt numărul 1, dar ea este cea mai bună jucătoare din lume”

Simona Halep a mai spus că, deși în acest moment ea ocupă prima poziție în clasamentul WTA, cea mai bună jucătoare din lume este Serena Williams.

„După părerea mea, să fii numărul 1 în lume și cel mai bun jucător din lume sunt două lucruri puțin diferite. În acest moment, eu sunt numărul 1 în lume și am să iau acest lucru ca atare. Sunt pe această poziție de multe luni, de multe săptămâni. Dar cu siguranță ea este cea mai bună jucătoare din lume deoarece a câștigat atât de multe Grand Slamuri. Ea a fost foarte mult timp numărul 1 în lume. Nu pot compara rezultatele mele cu ale ei”, a continuat Simona Halep.

„Dar în acest moment faptul că sunt pe această poziție îmi dă încredere”, a mai spus jucătoarea din România.

Din cele 9 meciuri disputate până acum împotriva Simonei Halep, Serena Williams a câștigat 8.

Singura victorie a Simonei Halep a venit în anul 2014, în faza grupelor de la Turneul Campioanelor, când a înfrânt-o pe Serena Williams cu scorul de 6-0, 6-2.

Ultima dată, cele două jucătoare s-au întâlnit în sferturi la US Open, în 2016. Serena Williams s-a impus atunci cu 6-2, 4-6, 6-3.

Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams va avea loc luni, 21 ianuarie, de la ora 10 (ora României), pe Rod Laver Arena.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.