Simona Halep – Serena Williams. Finala unui vis de vară, la Wimbledon 2019

Simona Halep - Serena Williams, finala Wimbledon 2019. Foto: Wimbledon 2019 / Facebook

Simona Halep o întâlnește pe Serena Williams în finala de la Wimbledon 2019. Românca e outsider din aproape toate punctele de vedere.

Americanca e de șapte ori campioană la All England Club, unde va juca, sâmbătă la prânz, în cea de-a 11-a finală. Serena Williams (37 de ani) trebuie să o învingă pe Simona Halep (27 de ani) pentru a egala recordul de trofee de Grand Slam: 24!

Românca e abia la prima finală la Wimbledon (a cincea de Grand Slam) și are în palmares un singur titlu, la Roland Garros, anul trecut. Serena Williams a jucat finala la Wimbledon și anul trecut, când a fost învinsă suprinzător de nemțoaica Angelique Kerber.

”Mă simt bine să mă întorc în finală, mai ales după ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Aveam nevoie de câteva meciuri pentru a face din nou ceea ce fac cel mai bine: Să joc tenis. Sunt încă destul de bună să joc aici, la Wimbledon, e o experiență uimitoare”, a spus Serena Williams, după victoria zdrobitoare din semifinale, 6-1, 6-2, cu cehoaica Barbora Strycova.

”Cred că joc cel mai bun tenis al meu. O pot face oriunde, împotriva oricui. Am mai multe planuri de joc. Știu mereu cum să abordez adversarul. Încerc să rămân încrezătoare când lucrurile nu merg bine. E un vis de mulți ani al mamei mele să fie în Boxa Regală la o finală de Wimbledon”, a declarat și Simona Halep.

Românca a reușit să o învingă o singură dată pe Serena Williams, în grupele Turneului Campioanelor din 2014. Americanca s-a revanșat în acea finală și cu vârf și îndesat de atunci, câștigând și ultimele cinci dueluri, în faze importante ale unor turnee de Grand Slam.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version