Simona Halep – Serena Williams. Finala unui vis de vară, la Wimbledon 2019

Simona Halep - Serena Williams, finala Wimbledon 2019. Foto: Wimbledon 2019 / Facebook

Simona Halep o întâlnește pe Serena Williams în finala de la Wimbledon 2019. Românca e outsider din aproape toate punctele de vedere.

Americanca e de șapte ori campioană la All England Club, unde va juca, sâmbătă la prânz, în cea de-a 11-a finală. Serena Williams (37 de ani) trebuie să o învingă pe Simona Halep (27 de ani) pentru a egala recordul de trofee de Grand Slam: 24!

Românca e abia la prima finală la Wimbledon (a cincea de Grand Slam) și are în palmares un singur titlu, la Roland Garros, anul trecut. Serena Williams a jucat finala la Wimbledon și anul trecut, când a fost învinsă suprinzător de nemțoaica Angelique Kerber.

”Mă simt bine să mă întorc în finală, mai ales după ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Aveam nevoie de câteva meciuri pentru a face din nou ceea ce fac cel mai bine: Să joc tenis. Sunt încă destul de bună să joc aici, la Wimbledon, e o experiență uimitoare”, a spus Serena Williams, după victoria zdrobitoare din semifinale, 6-1, 6-2, cu cehoaica Barbora Strycova.

”Cred că joc cel mai bun tenis al meu. O pot face oriunde, împotriva oricui. Am mai multe planuri de joc. Știu mereu cum să abordez adversarul. Încerc să rămân încrezătoare când lucrurile nu merg bine. E un vis de mulți ani al mamei mele să fie în Boxa Regală la o finală de Wimbledon”, a declarat și Simona Halep.

Românca a reușit să o învingă o singură dată pe Serena Williams, în grupele Turneului Campioanelor din 2014. Americanca s-a revanșat în acea finală și cu vârf și îndesat de atunci, câștigând și ultimele cinci dueluri, în faze importante ale unor turnee de Grand Slam.