Simona Halep s-a retras de la Sydney. Singurul obiectiv: titlul la Australian Open

Simona Halep era principala favorită a turneului de la Sydney, însă, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut înaintea marilor competiții, românca de pe locul 3 în lume a decis să se retragă.

Motivul: o afecțiune gastrointestinală. Simona Halep (23 de ani) urma să o întâlnească în turul doi pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova. Organizatorii au înlocuit-o pe campioana din România cu americanca Nicole Gibbs.

”În timpul turneului din China (n.r. – Simona Halep a câștigat competiția de la Shenzen săptămâna trecută) am avut această problemă la stomac”, a precizat Simona Halep, care a avut dureri și înaintea finalei din urmă cu trei zile.

”Nu am mai jucat după acel meci. Am așteptat până azi să văd dacă pot să intru pe teren, însă nu am putut. Din nefericire, a trebuit să mă retrag”, a explicat jucătoarea din România.

Simona Halep va evolua, totuși, la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care debutează la începutul săptămânii viitoare.

Jucătoarea română a mai practicat abandonurile înaintea turneelor mari și anul trecut. În acest sezon, obiectivul ei este câștigarea unui titlu de Grand Slam, iar conservarea energiei este foarte importantă, mai ales înaintea unei competiții epuizante, care se dispută în condiții meteorolgice solicitante.

Simona Halep a ajuns în urmă cu un an până în sferturile de finală la Australian Open, unde a clacat inexplicabil în fața slovacei Dominika Cibulkova.

”Sunt încrezătoare acum. Anul trecut am obținut un rezultat bun, dar acum e cu totul altceva. Va fi mai multă presiune pe mine, însă cred că pot reuși un rezultat bun”, a mai declarat Simona Halep, care va fi a treia favorită la turneul de la Melbourne, după Serena Williams și Maria Șarapova.