Simona Halep, înfrângere usturătoare în al doilea meci din 2017

Simona Halep debutează la ultimul turneu din 2017 (Facebook Simona Halep)
Simona Halep debutează la ultimul turneu din 2017 (Facebook Simona Halep)

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen, în China, după o înfrângere suprinzătoare cu tânăra Katerina Siniakova, din Cehia.

După mai mult de două ore de joc, Halep a cedat în fața Siniakovei cu scorul de 3-6, 6-4, 5-7.

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, a doua favorită a turneului din China, primul al sezonului 2017, a avut un start greoi de meci, iar Siniakova (20 de ani, locul 53 în lume) a reușit să se impună în primul set, cu 6-3.

Românca (locul 4 în clasamentul WTA) a arătat un tenis frumos în manșa secundă, reușind să o pună în dificultate pe tânăra cehoaică și să împingă meciul în setul decisiv, scor 6-4.

Siniakova, care nu are în palmares niciun titlu în circuitul profesionist de elită, a condus cu 4-2 în ultimul set, însă Halep, care țintea la Shenzhen al 15-lea trofeu din carieră, a revenit spectaculos și a trecut la conducerea scorului: 5-4.

Finalul de meci a fost dezastruos pentru Halep. Cehoaica a egalat la 5, după câteva erori neașteptate ale româncei, reușind imediat un break. Simona, campioană în 2015 la Shenzhen, a avut două șanse să împingă meciul în tie-break, a salvat o minge de meci, însă cehoaica nu a ezitat și a obținut prima ei victorie în fața unei jucătoare din Top 10 mondial.

Eșecul arată că vechile slăbiciuni ale româncei nu s-au risipit odată cu venirea noului an, iar Simona Halep trebuie să schimbe strategia rapid. Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, debutează în 16 ianuarie.