Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor

Simona Halep a avut astăzi două reușite importante. Sportiva din România s-a calificat în turul secund al turneului Premier Mandatory din Beijing, după ce a trecut de suedeza Rebeca Peterson. Scorul a fost 6-1, 6-1. Sportiva româncă a revenit pe terenul de tenis la patru zile după ce a abandonat în optimile de finală ale turneului de la Wuhan.

În turul secund de la Beijing, Simona Halep va întâlni învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova (39 WTA) – Bernarda Pera (81 WTA), ultima venită din calificări. Partida dintre cele două va avea loc duminică, în jurul orei 12:00.

Este la a noua participare la China Open, iar anul trecut a abandonat încă din primul tur, tot din cauza problemelor de la spate.

Simona Halep s-a calificat pentru a șasea oară la Turneul Campioanelor, după ce a obținut 4.962 de puncte.

Halep este a treia jucătoare calificată după Ashleigh Barty și Karolina Pliskova. Bianca Andreescu ar putea reuși și ea o calificare dacă va depăși baremul de 4775 de puncte. În prezent, jucătoarea cu origini române are 4727 de puncte.

În acest an, Turneul Campioanelor va avea loc la Shenzhen. Acesta se va desfășura între 27 octombrie și 3 noiembrie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.