Simona Halep revine pe teren. Tot ce trebuie să știi despre turneul de la Montreal

Liderul mondial Simona Halep va juca direct în turul doi al importantului turneu de la Montreal, Rogers Cup 2018, unde o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova și Christina McHale, din SUA.

Anul trecut, pe cimentul de la Montreal, Simona Halep a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată brutal de câștigătoarea competiției, ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-1, 6-1.

Svitolina ar putea să o întâlnească în acest an, în turul doi, pe Mihaela Buzărnescu, jucătoare care vine după primul ei succes într-un turneu WTA, bifat în weekend, la San Jose. Rămâne de văzut dacă bucureșteanca în vârstă de 30 de ani va avea resursele fizice necesare pentru Openul Canadei. În primul tur, românca de pe locul 20 în lume va încrucișa racheta cu chinezoaica Qiang Wang.

Duel românesc în primul tur la Montreal

În turul doi va ajunge cu siguranță, însă, cel puțin încă o româncă. Monica Niculescu, venită din calificări, o va întâlni în turul întâi pe Sorana Cîrstea, o fostă finalistă a acestui turneu. În urmă cu cinci ani, Sorana ajungea în ultimul act la Montreal, însă era învinsă categoric de Serena Williams, scor 6-2, 6-0.

Monica sau Sorana vor juca împotriva experimentatei americance Venus Williams, cap de serie 13, în turul doi, iar în turul 3, învingătoarea acestui meci ar putea să o întâlnească pe Simona Halep.

Pe tabloul principal de la Montreal va fi prezentă și Ana Bogdan. După ce a trecut de calificări, românca va avea un adversar incomod în primul tur, pe bielorusa Aryna Sabalenka, iar dacă va câștiga, se va duela cu daneza Caroline Wozniacki, a doua ”rachetă” a lumii.

Câștigătoarea turneului va primi 900 de puncte în clasamentul WTA și un cec de o jumătate de milion de dolari.