Simona Halep revine pe teren: ”Nu am jucat încă fără spectatori”

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep va fi principala favorită a turneului de la Praga, care marchează și revenirea în circuitul profesionist a campioanei din România.

A doua jucătoare a lumii, potrivit clasamentului WTA, Simona Halep a preferat să se retragă de la turneul de la Palermo, primul de la oprirea calendarului competițional din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, la începutul lunii martie.

”Nu am jucat încă fără spectatori. O să văd săptămâna aceasta şi sper să nu fie atât de ciudat. Am stat acasă, m-am odihnit, aveam mare nevoie de o pauză totală, pentru că au fost ani de zile în care am jucat săptămână de săptămână. Mi-am dorit foarte mult să înceapă turneele. Sunt puţin stresată, dar cred că o să fie bine. Am făcut testul şi am primit rezultatul ieri, negativ bineînţeles”, a spus Halep (28 de ani), citată de Adevărul.

Simona Halep: ”Aveam nevoie de o pauză totală”

Simona a adăugat că se simte 100% pregătită de joc, după două luni departe de tenis: ”A fost dificil, dar cum am mai spus, a fost şi bine, pentru că aveam nevoie de o pauză totală”.

Câștigătoarea de la Wimbledon și Roland Garros se gândește deja la US Open, primul turneu de Grand Slam din vremea pandemiei, care este programat să înceapă în ultima zi a lunii august.

„Nu ştiu încă, nu am decis. Dar în condiţiile actuale, nu. Tot timpul sănătatea este mai importantă şi cred că nimeni nu poate judeca pe altcineva când ia o decizie strict personală”, a explicat Simona.

La Praga vor mai juca alte șase românce, două dintre ele – Irina Begu și Patricia Țig – fiind pe tabloul principal, în timp ce Ana Bogdan, Irina Bara, Jawueline Cristian și Gabriela Ruse vor trece prin calificări.

Turneul din capitala Cehiei pune la bătaie premii în valoare de 275.000 de dolari.