Simona Halep revine pe primul loc în topul WTA

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Liderul mondial la tenis feminin, Caroline Wozniacki, a ratat calificarea în finala turneului de la Doha, fiind învinsă de Petra Kvitova. Deși a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menține pe prima poziție mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA.

În acest clasament, Simona Halep, care s-a retras din seminifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentăi, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde primul loc WTA săptămâna viitoare. Mai exact, Wozniacki va pierde punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe Unite era de categoria Premier 5. Turneele de la Doha și Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 de puncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie).

Prin urmare, jucătoare daneză va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai și pierdută în fața ucrainencei Elina Svitolina.

Simona Halep a urcat pe prima poziție pe 9 octombrie 2017 și a părăsit-o pe 29 ianuarie, după ce a pierduta finala Australian Open, în fața Carolinei Wozniacki.

Simona Halep s-a retras din turneul din Qatar, după ce a învins-o pe americanca Cici Bellis. Sportiva a spus că este vorba despre o accidentare pe care a avut-o la Melbourne.

„Din păcate, accidentarea s-a agravat ieri, în timpul celui de-al doilea set, şi a devenit foarte dureroasă. Am mers la Doha cu speranţa că mă voi recupera 100%, dar după fiecare meci piciorul meu era din ce în ce mai rău.

E frustrant să te califici în semifinale la un turneu aşa mare, de la care am amintiri frumoase, şi să te retragi din cauza unei accidentări. A fost o decizie dificilă, dar după ce am discutat cu echipa mea, a trebuit să accept realitatea şi să continui cu tratamentul.

Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Sper să revin pe teren cât mai curând posibil”, a fost mesajul Simonei Halep, transmis pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.