Simona Halep rămâne fără un titlu de Grand Slam, dar a luptat ca niciodată

Simona Halep a fost învinsă în finala de la Australian Open 2018 de către daneza Caroline Wozniacki, după o bătălie de aproape trei ore, încheiată cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 4-6. A fost un final trist de turneu de Grand Slam pentru româncă, însă după două săptămâni de luptă extraordinară.

Caroline Wozniacki (27 de ani) a surprins-o pe Simona Halep (26) cu o atitudine ofensiva în debutul partidei și s-a desprins rapid la 3-0. Daneza a lovit cu mare precizie, însă, treptat, românca a intrat în meci, iar la 5-3 pentru adversara sa a reușit să și primul break.

Echilibrul s-a menținut până în tie-break – primul între cele două jucătoare -, când Wozniacki a forțat din nou. Eforturile i-au fost răsplătite cu un succes facil, la doi. A fost primul set câștigat într-o finală de Grand Slam de jucătoarea din Danemarca, aflată, la fel ca românca, la cea de-a treia prezență în meciul decisiv pentru un trofeu de o asemenea anvergură.

Simona Halep a strâns din dinți și a luptat pentru șansa ei în setul al doilea. S-a mers cap la cap până la jumătatea manșei, când Simona a cerut intervenția fizioterapeutului, acuzând probleme la piciorul stâng. A fost o pauză utilă pentru liderul mondial, care a izbutit imediat un break foarte valoros, la singura șansă pe care a avut-o.

Halep a anulat trei șanse de break înainte de a împinge meciul în setul decisiv. Românca a petrecut pe teren la Australian Open peste 12 ore, mai mult decât orice altă jucătoare, iar acest lucru a început se se vadă în joc. Wozniacki a lovit prima, chiar în startul setului, și s-a desprins la 2-0. A urmat un game epic, câștigat de Simona, la a cincea șansă de break.

Au urmat încă două game-uri pierdute de cele două jucătoare la serviciu, iar apoi, Halep a reușit să egaleze: 3-3! Apoi, daneza a cedat încă un game pe propriul serviciu și a cerut intervenția medicului, care i-a bandajat genunchiul stâng.

Efortul titanic depus de cele două jucătoare s-a văzut și în game-ul următor, când Wozniacki a reușit să egaleze, după un break muncit din greu. Daneza a reușit apoi, imediat, să revină la conducerea scorului: 5-4!

Simona Halep s-a prăbușit în game-ul următor, după aproape trei ore de tenis fantastic, cedând titlul și numărul 1 mondial la prima minge de meci a adversarei sale.

https://greatnews.ro/halep-wozniacki-0-0-finala-australian-open-2018-game-cu-game/