Simona Halep o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu în turul 2 la Wimbledon!

Ajunsă pe locul 7 în clasamentul mondial, Simona Halep (27 de ani) poate reveni în atenția tenisului mondial printr-un parcurs bun la Wimbledon. Românca a trecut în două seturi de primul tur la All England Club, scor 6-4, 7-5, în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich, locul 36 în ierarhia WTA.

Fostul lider mondial a avut mult de tras pentru a obține victoria la turneul de Grand Slam de pe iarbă. Românca a controlat ostilitățile în primul set, primind, totuși o replică pe măsură din partea mult îmbunătățitei Sasnovich, pe care Halep o zdrobise în precedentele dueluri, în manșa secundă, Simona s-a văzut dominată. Chiar și așa, campioana din Constanța a reușit o nouă revenire spectaculoasă, întorcând scorul de 2-5 și închizând meciul după aproape 100 de minute de joc.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu, care a învins-o cu un simetric 6-4, 6-4 pe americanca Jessica Pegula.

Halep și Buzărnescu (31 de ani, 40 WTA) s-au mai duelat o singură dată în carieră, în urmă cu mai bine de un deceniu, la micuțul turneu de 25.000 de dolari de la Monteroni D’Arbia. Halep a câștigat atunci în două seturi: 6-4, 6-0.

Dacă Simona are în palmares o semifinală pe iarba londoneză, cea mai bună performanță a Mihaelei la Wimbledon este turul 3 atins anul trecut. O victorie în fața fostului lider WTA înseamnă egalarea acestei realizări și, poate, chiar mai mult.