Simona Halep nu mai joacă la Moscova: Ce se întâmplă cu campioana din România

Chinuită de probleme medicale, liderul tenisului mondial, românca Simona Halep, s-a retras și de la turneul de la Moscova, iar participarea la Turneul Campioanelor este în mare dubiu.

Sportiva din România, în vârstă de 27 de ani, a abandonat de la Cupa Kremlinului, unde era principala favorită. Motivul retragerii, același ca la Beijing, problemele de la spate.

Simona Halep a abandonat din cauza durerilor cauzate de hernia de disc.

„Mi-am dorit cu adevărat să joc aici, la Moscova, dar, din păcate, am în continuare dureri la spate şi nu vreau să-mi asum riscuri care nu sunt necesare.

E dezamăgitor să mă retrag, dar ştiu că e important să pun sănătatea mea pe primul plan. Sper ca turneul să aibă un mare succes”, a scris Halep, pe Twitter, confirmând astfel retragerea de la turneul din capitala Rusiei.

Simona Halep ar putea rata și Singapore

În locul româncei, pe tabloul principal va ajunge grecoaica Valentini Grammatikopoulou (170 WTA), care o va întâlni pe favorita locală Anastasia Pavlyuchenkova.

Cupa Kremlinului din acest an n-a fost una cu succes pentru românce, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu fiind eliminate sec de două jucătoare din fostul bloc sovietic, Yulia Putințeva, din Kazahstan, respectiv Aliaksandra Sasnovich, din Belarus.

Prezența Simonei Halep la turneul de final de an, în Singapore, unde evoluează doar cele mai bune opt jucătoare ale anului este în dubiu. Sunt puține șanse ca românca să se recupereze în timp pentru a juca la Turneul Campioanelor.