Simona Halep nu joacă la Turneul Campioanelor. 2018, cel mai bun an din cariera româncei

Simona Halep, cea mai bine cotată jucătoare din tenisul mondial și prima jucătoare care s-a calificat în acest an la întrecerea exclusivistă din Singapore, a abandonat de la Turneul Campioanelor, din cauza problemelor de sănătate pe care le are la spate.

Românca în vârstă de 27 de ani a simțit dureri la spate în timpul unui antrenament la turneul de la Wuhan, la finalul lunii trecute, iar de atunci a fost forțată să abandoneze de la Beijing, Moscova și acum Singapore, unde se adună, an de an, cele mai bune opt jucătoare ale sezonului.

Simona Halep suferă de hernie de disc și va reveni pe teren în sezonul 2019.

”Decizia a fost una grea”, a spus Simona Halep pentru WTA Insider. ”Este mereu greu să te retragi dintr-un turneu mare. Cred că este pentru prima oară când fac asta. A fost o decizie grea, dar e decizia bună pentru sănătatea mea”, a explicat constănțeanca.

”Darren Cahill a fost în favoarea retragerii. E îngrijorat de spatele meu și crede că sănătatea e pe primul loc. Nu m-am antrenat în ultimele patru săpătămâni. Nu sunt pregătită să evoluez la cel mai înalt nivel și încă am dureri”, a mai spus Simona Halep, după ce s-a retras de la Turneul Campioanelor.

Halep a avut un an excepțional. A jucat finala la Australian Open, a câștigat primul turneul de Grand Slam, la Roland Garros, detașându-se clar în fruntea clasamentului mondial.

Simona Halep ratează pentru prima oară turneul din Singapore

De când Singapore a preluat Turneul Campioanelor, în 2014, românca era singura jucătoare care s-a calificat la toate cele cinci ediții.

Locul Simonei va fi luat de olandeza Kiki Bertens, care va încheia neașteptat cel mai spectaculos an al carierei, încununat deja cu trei titluri. Bertens a învins-o pe Halep în acest an în finala de la Cincinnati.

La Turneul Campioanelor 2018, care începe duminică, vor evolua: Angelique Kerber, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Karolina Pliskova și Kiki Bertens.