Simona Halep n-a fost primită la parada de 1 decembrie pentru că nu avea invitația printată

Simona Halep a pierdut și a treia finală de Grand Slam din carieră. Foto: Facebook
Simona Halep a pierdut și a treia finală de Grand Slam din carieră. Foto: Facebook

Este, de acum, sigur: România este o țară înapoiată. Cea mai bine cotată jucătoare de tenis a lumii a simțit asta pe propria piele de Ziua Națională.

Simona Halep nu a fost primită la tribuna oficială ridicată lângă Arcul de Triumf cu ocazia paradei de Ziua Națională a României, în 1 decembrie, pentru că nu avea invitația printată pe hârtie.

Momentul penibil a fost povestit de Ilie Năstase, un alt sportiv de legendă al României care n-a reușit să vadă parada de la tribuna oficială.

„Pot să să vă spun că Simona a fost invitată oficial de Preşedinţie şi nu s-a dus cu invitaţia scrisă, a transpus-o pe telefon, electronic. S-a dus cu telefonul să arate invitaţia şi i-au zis că nu e valabilă. Nu au primit-o nici pe ea”, a spus Ilie Năstase la postul Antena Stars.

Mentalitatea românilor în ceea ce privește dispozitivele electronice inteligente și potențialul lor aproape nelimitat de ne ușura viața este tratat cu un dezinteres aprig și o rezistență dârză de către aproape toate autoritățile statului.

Documentele prezentate direct de pe smartphone sunt valabile, însă, în ochii multor firme private, cum ar fi companiile aeriene, cinematografele sau de către unii comercianți. Nu, însă, și de reprezentanții înapoiatului stat român, care se zbate încă neputincios în epoca hârtiei.

Tăcerea Simonei Halep în acest caz este lăudabilă. Sportiva născută la Constanța va încheia anul 2017 pe primul loc în clasamentul mondial. Este pentru prima oară în istorie când o jucătoare de tenis din România reușește să devină lider WTA.

Simona Halep va începe noul sezon în prima zi a anului 2018, la Shenzen, în China. Urmează, apoi, tot în luna ianuarie, prezența la primul turneu de Grand Slam al anului: Australian Open.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.