Simona Halep merge ceas la Dubai: S-a calificat în ”sferturi”!

Simona Halep se apropie de primul loc în ierarhia WTA. Românca de pe locul 2 în lume a învins-o azi pe ucraineanca Lesia Țurenko, scor 6-3, 7-5, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

La fel ca în urmă cu o săptămână, la Doha, Simona Halep a dominat clar meciul cu ucraineanca Țurenko, în fața căreia a ajuns la șapte victorii din șapte dueluri.

După jocul foarte bun făcut ieri, în fața canadiencei Eugenie Bouchard, constănțeanca a arătat bine pe teren, punând-o de multe ori în dificultate pe adversara sa.

În primul set, Halep a reușit patru break-uri, însă și-a pierdut și serviciul de două ori. Jocul la retur al româncei a fost extraordinar și, în ciuda unei rezistențe aprige a ucrainencei de pe locul 23 în lume, după 36 de minute de joc, numărul 2 mondial și-a adjudecat primul act.

În setul doi, Țurenko a condus cu 2-0, însă Simona a revenit imediat în joc și a trecut la conducerea scorului. Chiar și așa, ucraineanca a mai bifat un break și a servit pentru set, însă un alt break al româncei făcut ca scorul să redevină egal: 5-5!

Mai mult, campioana din România a avut un finiș extraordinar și a câștigat și următoarele două game-uri, punând capăt meciului cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră și 20 de minute de joc.

Pentru Simona Halep urmează un meci dificil, fie împotriva elvețiencei Belinda Bencic, jucătoare foarte talentată, dar măcinată de accidentări, fie contra puternicei bieloruse Aryna Sabalenka.

Cum liderul mondial, japoneza Naomi Osaka, a părăsit competiția de la Dubai încă de la primul test, românca are șanse mari să reducă din diferența de puncte din clasament.

Simona Halep are în palmares un titlu la Dubai, cucerit în 2015.