Simona Halep a mai făcut un pas spre finală la Shenzen

Simona Halep a avut nevoie de doar o oră de joc pentru a o depăși pe tânăra rusoaică Natalia Vihlianţeva, scor 6-2, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului chinez.

Dacă în primul tur românca a tremurat serios în fața nemțoaicei Annika Beck, pierzându-și serviciul în toate cele trei seturi ale duelului, astăzi, Simona Halep a salvat cinci din cele șase mingi de break cu care s-a confruntat.

Tânăra sa adversară, care era la primul ei turneu WTA din carieră, a riscat cu lovituri puternice, însă tactica n-a dat roade, iar jocul Vihlianţevei s-a prăbușit rapid sub tirul controlat al constănțencei de pe locul trei în lume.

Vihlianţeva are doar 17 ani și ocupă abia locul 584 în lume, iar acest lucru s-a văzut din plin azi la Shenzen, unde Simona se apropie cu pași repezi de o confruntare decisivă pentru trofeu cu cealaltă mare favorită a competiției: cehoaica Petra Kvitova.

În sferturile de finală, Simona Halep va încrucișa racheta cu sârboiaca Aleksandra Krunici. Ocupanta locului 84 în lume a ajuns pe tabloul principal din calificări. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut, pe zgura de la București, când Simona s-a impus cu un dublu 6-4.

Dacă istoria se va repeta, în semifinale, Simona Halep va întâlni învingătoarea partidei: Zarina Diyas (Kazahstan, 4) – Saisai Zheng (China).

În jumătatea inferioară a tabloului, Petra Kvitova defiliează. A patra jucătoare a lumii a spulberat-o azi pe sârboiaca Bojana Jovanovski, scor 6-1, 6-2, și va avea o adversară facilă în sferturile de finală: una din compatrioatele sale, Katerina Siniakova sau Tereza Smitkova.

În celălalt sfert de finală de la Shenzen, turneu care pune la bătaie 500.000 de dolari, se vor duela rusoaica Vera Zvonareva, care a revenit în circuit după o lungă perioadă încărcată de probleme medicale, și elvețianca Timea Bacsinszky, cap de serie 8.