Simona Halep, lăudată de Rafael Nadal: ”Îmi plac oamenii care muncesc din greu”

Liderul mondial din tenisul masculin și etern învingător la Roland Garros, spaniolul Rafael Nadal, a avut doar cuvinte frumoase despre Simona Halep, prima în clasamentul mondial al tenisului feminin și proaspătă campioană la turneul de Grand Slam de pe zgură.

”Merită ce i se întâmplă. Este numărul 1 în lume și muncește din greu. Îmi plac oamenii care muncesc din greu și care au succes, pentru cred că îl merită. Simona Halep este unul dintre acei oameni, mă bucur pentru ea”, a declarat Rafael Nadal, citat de site-ul WTA.

Rafael Nadal (32 de ani) a câștigat de 11 ori turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Simona Halep a fost desemnată de Asociația de Tenis Profesionist (WTA) drept jucătoarea lunii mai.

Simona Halep, care s-a desprins de urmăritoare în clasamentul mondial, în urma victoriei de la Roland Garros – primul titlu de Grand Slam din cariera româncei, după trei finale pierdute -, a fost desemnată jucătoarea lunii mai de către WTA. În acest an, Simona Halep a mai fost jucătoarea lunii și în ianuarie.

Sportiva noastră le-a întrecut pe cehoaica Petra Kvitova, pe americana Sloane Stephens și pe ucraineanca Elina Svitolina.

Simona Halep a dat lovitura lunii mai în tenisul mondial

Constănțeanca în vârstă de 26 de ani a reușit și cea mai frumoasă lovitură din tenisul feminin, în luna mai. WTA a considerat punctul de mai jos, din victoria splendidă cu Maria Șarapova din semifinalele turneului de la Roma, drept cea mai frumoasă lovitură a lunii.

Mihaela Buzărnescu, cea care a învins-o pe puternica Svitolina la Roland Garros, a fost desemnată revelația lunii mai în tenisul feminin mondial. Bucureșteanca în vârstă de 30 de ani a fost preferată de forul ”sportului alb” feminin în fața rusoaicei Daria Kasatkina și a estonei Anett Kontaveit.

O altă româncă, Ana Bogdan, a fost desemnată de WTA, în aprilie, drept revelația lunii.