Simona Halep a trecut de primul hop la Australian Open

Simona Halep, liderul mondial, a avut emoții în primul set al confruntării cu australianca Destanee Aiava, locul 193 WTA, însă a reușit să treacă de favorita locală de la Melbourne, după două ore de tenis spectaculos.

Simona Halep și-a continuat startul impecabil de sezon cu un succes greoi în primul tur la Australian Open. Destanee Aiava, o jucătoare în vârstă de doar 17 ani, care a ajuns pe tabloul principal grație unui wild-card oferit de organizatori, a început ca din tun partida și s-a desprins la 5-2 pe tabela de marcaj.

Românca a cerut intervenția medicului și a mers la vestiare. A revenit în forță pe teren, recuperând rapid handicapul de trei game-uri. În cele din urmă, Halep s-a impus în tie-break, cu 7-5.

Manșa secundă a început cu un pas greșit făcut de Simona, care a acuzat dureri la gleznă. A trecut, însă, și peste acestea, iar Aiava nu a mai putut menține ritmul alert din primul set. În cele din urmă, Simona Halep a câștigat cu 7-6 (5), 6-1 și s-a calificat în turul doi la Australian Open.

Următoarea adversară va fi canadianca Eugenie Bouchard, locul 82 în lume. Simona și Eugenie s-au duelat de trei ori până acum, de fiecare dată în 2014 – anul de grație al canadiencei. Românca a câștigat două partidei – la Indian Wells și la Turneul Campioanelor -, în timp ce Bouchard s-a impus în semifinale, la Wimbledon.

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a debutat și ea cu o victorie dramatică la Australian Open 2018, trecând greu de kazaha Zarina Diyas, locul 60 WTA, scor 5-7, 6-4, 6-3.

Sorana a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a se califica în runda următoare, unde va încrucișa racheta cu cehoaica Lucie Safarova.

Australian Open 2018: Victorie spectaculoasă pentru Irina Begu