Simona Halep își începe aventura la Dubai cu un meci împotriva canadiencei Eugenie Bouchard

După finala pierdută la Doha, Simona Halep caută primul titlu WTA din 2019 la Dubai, turneu pe care l-a mai câștigat o dată, în urmă cu patru ani.

Halep este cap de serie 3 la Dubai și va juca direct în turul al doilea, acolo unde va încrucișa racheta cu canadianca Eugenie Bouchard, care a primit un wild-card.

Jucătoarea nord-americană (24 de ani) este departe de forma atinsă în 2014, când a ajuns în finală la Wimbledon, fiind abia pe locul 88 în clasamentul mondial.

În primul tur la Dubai, Bouchard a eliminat-o pe bielorusa Vera Lapko, în două seturi scurte, scor 6-3, 6-4.

Simona Halep a câștigat trei din cele patru meciuri disputate până acum împotriva canadiencei, singurul eșec venind în 2014, în semifinale la Wimbledon. Toate victoriile româncei au fost obținute pe ”hard”.

Dacă trece de Bouchard și de această dată, Simona Halep ar putea să o întâlnească în partida următoare pe belgianca Elise Mertens, cea care a învins-o în weekend, în finala de la Doha.

La Dubai este prezentă și japoneza Naomi Osaka, cea care i-a luat locul Simonei pe primul loc în clasamentul mondial, după victoria de la Australian open.