Simona Halep, înfrântă la Dubai: Elvețianca Bencic a trimis-o acasă pe româncă

Simona Halep a ratat șansa de a juca a doua semifinală la rând în circuitul WTA, după ce a pierdut în sferturile de finala de la Dubai: 6-4, 4-6, 2-6 cu elvețianca Belinda Bencic.

Bencic a avut o viteză în plus față de Halep în primele două game-uri, însă constănțeanca de pe locul 2 în lume a răspuns cu stil. Mai întâi a preluat conducerea, iar apoi s-a desprins la 5-3. Bencic a reușit și ea un nou break, însă n-a mai putut face nimic în game-ul următor, când Halep a profitat de prima șansă de set pe care a avut-o.

Elvețianca Belinda Bencic (45 WTA) s-a ținut aproape de Simona Halep în setul al doilea, reușind să anuleze mai multe mingi de break ale româncei, iar la scorul de 4-4 a lovit decisiv, pe serviciul fostului lider mondial. Break-ul târziu s-a dovedit a fi suficient pentru Bencic.

La fel ca în primele două seturi, Bencic a început cu un game câștigat pe serviciul româncei. Mai mult, elvețianca a reușit să își consolideze avantajul și să se desprindă la 3-0!

Simona a reușit să se apropie la o singură ”lungime” de adversara sa, însă apoi a cedat complet și n-a mai câștigat niciun game. Halep a ratat a doua semifinală din 2019, după cea de la Doha.

În semifinale, Bencic va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre deținătoarea trofeului, ucraineanca Elina Svitolina, și Carla Suarez Navarro, din Spania.

Sorana și Irina, în ”sferturi” la Budapesta

La mare depărtare de Dubai, la Budapesta, Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat în sferturile de finală ale Openului Ungariei.

Sorana a eliminat-o pe sârboaica Aleksandra Krunici, cu un dublu 6-3, și va juca pentru un loc în semifinale cu tânăra și talentata rusoaică Anastasia Potapova. În penultimul act, Cîrstea ar putea să o întâlnească pe Irina Begu, care nu și-a aflat încă adversara din ”sferturi”. Va fi învingătoarea meciului dintre cehoaica Marketa Vondrousova și rusoaica Anna Blinkova.