Simona Halep este prima favorită la Indian Wells. Revine Serena Williams!

Simona Halep își va petrece a 18-a săptămână ca lider mondial la importantul turneu de la Indian Wells, în California. Rămâne de văzut dacă va reuși să reziste fizic în competiția la care mai sunt prezente încă patru jucătoare din România.

Simona Halep (26 de ani) este singurul cap de serie din România și va juca direct în turul doi la Indian Wells, întrecere care pune la bătaie premii de peste 8,6 milioane de dolari, fiind prima competiție majoră a sezonului nord-american.

Timp de două săptămâni, turneul de la Indian Wells, pe care Simona Halep l-a câștigat în 2015, după o finală pe muchie de cuțit cu Jelena Jankovici.

În acest an, constănțeanca are mari speranțe la competiția din California, mai ales după evoluțiile excelente de la Shenzhen, unde a câștigat trofeul, Australian Open – finală pierdută dramatic cu Caroline Wozniacki – și Doha, unde s-a retras în semifinale din cauza unei accidentări la picior.

Indian Wells: 4 românce pe tabloul principal

Pe tabloul principal de la Indian Wells sunt prezente și Sorana Cârstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, care ocupă locurile 35, 36, respectiv 38 în ierarhia WTA, în timp ce Monica Niculescu (71) va evolua în calificări.

Cârstea, Begu și Buzărnescu vor evolua în primul tur.

Indian Wells: Serena Williams se întoarce

Indian Wells va marca revenirea în circuit a Serenei Williams, jucătoarea de tenis din Statele Unite care a dominat clar ostilitățile în tenisul feminin în ultimii ani. Americanca în vârstă de 36 de ani nu a mai participat la un turneu de un an și patru luni, perioadă în care a devenit mamă.

Cea de-a 30-a ediție a turneului de la Indian Wells, primul din categoria Premier Mandatory din acest sezon, debutează luni cu meciurile din calificări. Monica Niculescu, cap de serie 3 în calificări, o va întâlni, în primul meci, pe americanca Ann Li (17 ani), aflată pe locul 479 WTA.