Simona Halep ia tot! A fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în februarie

Românca Simona Halep a strâns aproape trei sferturi din voturile exprimate de fani în ancheta WTA, cu toate că a evoluat la un singur turneu în luna februarie.

Constănțeanca în vârstă de 23 de ani a revenit pe locul 3 în lume în urma evoluțiilor excelente pe care le-a avut la Dubai, unde a câștigat cel de-al zecelea turneu din carieră în circuitul WTA.

Simona Halep a primit 73% din voturile exprimate în sondajul ”Jucătoarea lunii februarie”, devansându-le clar pe cele două contracandidate: Lucie Safarova (Cehia), care a obținut 15%, și Andrea Petkovic (Germania), 12%.

Pentru Simona Halep urmează o competiție foarte importantă, cea de la Indian Wells. Anul trecut, la puternicul turneu american, românca a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska.

Întrecerea din California pune la bătaie premii de peste 6 milioane de dolari și le va avea la start și pe cele mai bune două jucătoare ale lumii: americanca Serena Williams și rusoaica Maria Șarapova, care au lipsit de la Dubai.

Pe lângă faptul că a fost aleasă jucătoarea lunii trecute, Simona a reușit, în opinia WTA, și cea mai frumoasă lovitură din februarie, pe care o puteți vedea în clipul de mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Cele mai mici forme de viață de pe Terra, analizate pentru prima dată. „Sunt misterioase”
Care sunt cauzele autismului? Un studiu aduce informații noi