Simona Halep a pierdut finala Turneului de la Roma

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep a pierdut finala Turneului de la Roma, unde a întâlnit-o pe jucătoarea ucraineancă Elina Svitolina.

Liderul clasamentului WTA a pierdut cu scorul 6-0, 6-4.

Anul trecut, în finala Turneului de la Roma s-au întâlnit tot Simona Halep și Elina Svitolina. În 2017, confruntarea a fost câștigată tot de ucraineancă, în trei seturi, scor 4–6, 7–5, 6–1.

Ieri, jucătoarea din România a înfrânt-o în semifinale pe rusoaica Maria Sharapova. A fost pentru a doua oară în carieră când românca a reușit să o învingă pe Sharapova. În schimb, rusoaica a triumfat în fața româncei de 7 ori de-a lungul timpului, inclusiv în finala Turneului de la Roland Garros din anul 2014.

Chiar dacă a pierdut finala de astăzi de la Roma, Simona Halep își va menține poziția de lider al clasamentului WTA.

Simona Halep nu a reușit până acum să câștige Turneul de la Roma.

Jucătoarea constănțeancă a obținut de-a lungul carierei 16 titluri WTA, însă până acum nu a reușit să obțină niciun titlu de Grand Slam.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.