Serena Williams a spus ”pas”. Simona Halep e în finală la Indian Wells! Adversară îi va fi Jelena Jankovici

Simona Halep s-a calificat în finala de la Indian Wells fără să joace nici măcar un minut. Americanca Serena Williams s-a retras înainte de meci, din cauza unei accidentări la genunchi. Românca se va lupta pentru prestigiosul trofeu cu Jelena Jankovici, din Serbia.

Serena Williams a anunțat că nu poate juca din cauza unor probleme medicale la genunchiul drept, făcând anunțul în fața celor peste 10.000 de spectatori care așteptau duelul cu Simona Halep.

A fost un moment greu pentru americancă, care nu a mai pierdut pe teren la Indian Wells din 2001, după ce a boicotat timp de 14 ani turneul. Serena a precizat că regretă foarte mult că nu a putut-o întâlni pe Simona în teren, dar că se va întoarce anul viitor pentru a obține noi victorii.

Simona Halep a arătat simpatie pentru liderul mondial, precizând că știe cât de greu trebuie să îi fie un jucător să renunțe la un meci din cauza unei accidentări.

„E greu pentru ea că a trebuit să se retragă. Știu cum este când ești accidentat. Este cu adevărat dificil să intri pe teren și să joci. Este periculos și trebuie să ai grijă de tine. Nu pot fi fericită, dar nu pot fi nici tristă. Vreau doar să mă gândesc că este o altă finală după ziua de mâine și trebuie să stau concentrată și să încerc totul duminică, pentru a câștiga titlul”, a spus Halep, potrivit site-ului oficial al WTA.

Pentru Simona urmează finala cu Jelena Jankovici, care a trecut azi-noapte, în semifinale, de nemțoaica Sabine Lisicki, scor 3-6, 6-3, 6-1.  Va fi cel de-al cincilea duel între cele două jucătoare. Sârboiaca de pe locul 21 în lume are un singur succes, în timp ce românca – a treia jucătoare a lumii – s-a impus în ultimele trei confruntări. Toate meciurile de până acum au fost echilibrate, de trei seturi.

„Este o jucătoare dificilă, un adversar greu. Am jucat multe meciuri împotriva ei și fiecare a fost foarte dificil. Știu că trebuie să alerg mult, să lovesc mingile cu putere și să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârșit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câștiga acest titlu, dar mă aștept la un meci foarte greu”, a declarat Halep.

Calificarea în finală este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari și 650 de puncte WTA, iar învingătoarea va primi 900.400 de dolari și 1.000 de puncte WTA.

Finala se joacă duminică seară, de la ora 20.00.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.