Simona Halep – Elise Mertens 6-0, 6-3. Românca scrie istorie la Madrid

Simona Halep a bifat cel de-al 14-lea succes consecutiv pe zgura de la Madrid, în fața belgiencei Elise Mertens, pe care a învins-o sec, în două seturi scurte: 6-0, 6-3. Românca n-a mai pierdut la acest turneu din 2015.

Românca în vârstă de 26 de ani, aflată pe primul loc în clasamentul mondial, încearcă să devină prima jucătoare din lume care câștigă de trei ori importantul turneu de la Madrid, care deschide, an de an, seria marilor competiții europene pe zgură.

Ultimul eșec al româncei la Madrid s-a consemnat în primul tur, în 2015, în fața franțuzoaicei Alize Cornet. Cu un an înainte, Simona pierdea finala din capitala Spaniei în fața Mariei Șarapova.

După ce a zdrobit-o în primul tur pe rusoaica Ekaterina Makarova, care a reușit să îi ia un singur game, Simona Halep i-a cedat doar trei jocuri belgiencei Mertens, jucătoare tânără (22 de ani) și foarte talentată (locul 16 WTA).

Elise Mertens a trecut în primul tur la Madrid de compatrioata sa Alison Van Uytvanck, cu un dublu 6-4, însă a fost nevoită să se retragă ieri din competiția de dublu, din cauza unor probleme gastrice.

Simona Halep o va întâlni în turul al treilea pe Kristyna Pliskova (Cehia), care a învins-o pe Sara Sorribes Tormo (Spania). Halep a câștigat lejer ambele dueluri cu Kristyna Pliskova, anul trecut, chiar la Madrid, și în acest an, la Indian Wells.

Elise Mertens, spaima româncelor

Halep și Mertens nu se mai duelaseră niciodată, însă belgianca are un palmares excelent în fața jucătoarelor din România.

Pe Irina Begu, care a părăsit ieri turneul de la Madrid, fiind eliminată de Maria Șarapova, Mertens a bătut-o de două ori. Tot cu 2-0 o conduce și pe Monica Niculescu, în timp ce pe Mihaela Buzărnescu a învins-o de trei ori din trei partide.

Singura jucătoare de top din România care nu pierduse cu Mertens este Sorana Cîrstea, care a câștigat de două ori în fața belgiencei.

Sorana va juca și ea astăzi, nu mai devreme de ora 17:00, împotriva rusoaicei Daria Kasatkina (20 de ani, locul 15 WTA).