Simona Halep a fost învinsă clar de americanca Vandeweghe la Stuttgart

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale primului turneu de zgură la care participă în acest sezon, fiind întrecută de Coco Vandeweghe cu un incredibil 6-4, 6-1.

Românca de pe prima poziție în clasamentul WTA i-a ținut piept adversarei sale, aflată pe locul 16 în lume, doar în primul set. Americanca a reușit un break pe final și a pus-o în mare dificultate pe Simona Halep.

Liderul mondial nu s-a regăsit nici în setul al doilea, pe care Coco Vandeweghe l-a dominat copios.

”Am reușit să ies din multe situații grele, iar zgura nu este încă suprafața mea preferată. Poate faptul că nu m-a interesat cât este scorul a dus la victoria mea de azi”, a spus Vandeweghe, care a ajuns pe tabloul principal datorită unei invitații din partea organizatorilor.

Americanca pierduse precedentul duel cu Simona, tot pe zgură, dar la Madrid, în 2017, cu 1-6, 1-6.

Halep va rămâne pe primul loc în ierarhia mondială în ciuda eșecului usturător.

Pentru românca în vârstă de 26 de ani urmează o săptămână de pauză, iar apoi va participa la importanta competiție de la Madrid, unde s-a descurcat excelent în ultimii ani. Simona Halep este deținătoarea titlului pe zgura din capitala Spaniei.

Irina Begu forțează semifinalele la Istanbul

Irina Begu, a șaptea favorită a turneului din Turcia, o întâlnește astăzi, în sferturile de finală, pe croata Donna Vekici.

Românca a evoluat excelent în meciul precedent, trimițând-o acasă pe Christina McHale, din Statele Unite, însă și croata este în formă, reușind un succes scurt în fața australiencei Alja Tomljanovic.

Dacă se impune în această seară, Irina Begu ar putea juca în semifinale cu daneza Caroline Wozniacki. Nordica trebuie să o învingă, la rândul ei, pe franțuzoaica Pauline Parmentier.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.