Simona Halep e din nou în semifinale la Wimbledon! La doi pași de al doilea titlu de Grand Slam

După cinci ani și doar pentru a doua oară în carieră, Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Românca în vârstă de 27 de ani, cap de serie 7, a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, după un meci crâncen pe iarba de la All England Club.

Simona Halep s-a impus cu 7-6 (4), 6-1, într-o oră și jumătate, și va juca în prima semifinală de Grand Slam în acest an, a doua din carieră la Wimbledon, după cea pierdută în urmă cu cinci ani în fața canadiencei Eugenie Bouchard.

Chinezoaica Shuai Zhang (locul 50 în lume) a început perfect meciul, câștigând patru din primele cinci game-uri ale meciului, prin lovituri lungi și puternice, dar și printr-un nivel tehnic foarte ridicat. Simona a strâns din dinți, schimburile au început să se lungească, iar românca să le câștige, reușind chiar să egaleze scorul.

După 40 de minute de tenis foarte spectaculos, Zhang conducea, totuși, cu 5-4, însă Simona a trimis imediat setul în ”prelungiri”, pe propriul serviciu. Chinezoaica a făcut 6-5, Simona i-a cerut cuiva din tribună să tacă din gură, iar apoi a împins setul în tie-break.

Mai vicleană, românca a izbândit în game-ul decisiv, nu fără opoziția acerbă a chinezoaicei Zhang, care a reușit să producă multe execuții fantastice. Nu la fel de multe, însă, ca fostul lider WTA, care s-a impus cu 7-6 (4), după aproape o oră de tenis foarte plăcut ochiului.

Zhang (30 de ani), care o învinsese pe Halep în ultimele două partide, a mai ținut pasul doar două game-uri cu Halep în setul secund. Apoi, Simona s-a desprins la 4-1, după o serie de trei game-uri în care a pierdut doar un punct. În cele din urmă, constănțeanca a câștigat cu 6-1 un set care a durat doar o jumătate de oră.

”Am luptat din greu în primul set. Știam că o să lovească tare meciul, știam cum o să joace, însă am rezistat și am jucat foarte bine. Am energie, mă simt proaspătă, încrezătoare, joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă”, a spus Simona Halep după victoria cu chinezoaica Zhang, din sferturile de finală la Wimbledon 2019.

În semifinale, Simona Halep va încrucișa racheta fie cu Elina Svitolina, ucraineanca favorită 8, fie cu surprinzătoarea Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA).

”Nu o să mă uit la meci. Știu cum joacă amândouă”, a comentat Halep.