Simona Halep, după încă o victorie muncită la Roland Garros: ”E mai frumos ca anul trecut”

Simona Halep, campioană anul trecut la Roland Garros, a mai făcut un pas spre apărarea titlului de Grand Slam, după victoria în fața polonezei Magda Linette, scor 6-4, 5-7, 6-3.

Halep, cap de serie 3 la Paris, a trecut, cu destul de multe emoții de jucătoarea de pe locul 87 în lume, la fel cum o făcuse și în prima rundă, împotriva australiencei Ajla Tomljanovic.

În turul 3 la Roland Garros 2019, Simona Halep își va măsura forțele fie cu sârboaica Aleksandra Krunici, fie cu ucraineanca Lesia Țurenko. Dacă va trece și de această fază a concursului, în optimile de finală, românca va da peste învingătoarea dintre Monica Puig (Puerto Rico) și Iga Swiatek (Polonia).

”Trofeul e departe, dar mi-ar plăcea să-l mai câștig o dată, dar nu e ușor. Mi-aș dori să cuceresc încă un trofeu de Mare Șlem. Acum vom vedea dacă pot să-l cuceresc din nou. Mă motivez și încerc să-mi depășesc limitele în fiecare zi. Parcă e mai frumos ca anul trecut”, a declarat Halep după victoria în fața polonezei Linette.

Simona nu este, însă, singura româncă prezentă în turul 3 la Roland Garros. Irina Begu a făcut și ea acest pas, tot ieri, după ce a trecut de Karolina Muchova, din Cehia. Begu a pierdut clar primul set, la 1, însă le-a câștigat pe următoarele două: 6-3, 6-4.

Ea se va lupta pentru un loc în optimile de finală cu tânăra și talentata americancă Amanda Anisimova, care a produs surpriza în turul 2, eliminând-o pe bielorusa Aryna Sabalenka (cap de serie 11 la Paris), cu scorul de 6-4, 6-2.