Simona Halep, victorie la Doha! Românca a câștigat clar primul meci după finala pierdută la Melbourne

Simona Halep, numărul 2 mondial, a debutat la turneul de la Doha, în Qatar, cu un succes clar, scor 6-3, 6-0, în fața rusoaicei Ekaterina Makarova. A fost prima apariție a româncei pe terenul de tenis după finala pierdută dramatic la Australian Open.

Halep a demolat-o pe puternica Makarova, iar în partida următoare o va întâlni pe letona Anastasija Sevastova (27 de ani). Românca în vârstă de 26 de ani a câștigat de cinci ori în fața jucătoarei aflate pe locul 15 în lume, care a bifat, la rândul ei, două succese în fața româncei.

Simona Halep – Ekaterina Makarova 6-3, 6-0

6-3, 6-0! Simona Halep închide meciul în doar o oră și 11 minute, după o evoluție sigură și plină de încredere. Urmează letona Anastasija Sevastova, în turul al treilea, la Doha.

6-3, 5-0! Numărul 2 mondial nu îi dă nicio șansă Makarovei, care își pierde din nou serviciul în acest set.

6-3, 4-0! Game controlat cu mână de fier de Simona Halep, care se detașează și mai mult de adversara sa.

6-3, 3-0! Recital solo Simona Halep! Românca o pune din nou la punct pe Makarova pe serviciul acesteia și face un nou pas spre turul al treilea la Doha, unde o va întâlni pe Anastasija Sevastova, cap de serie 13, din Letonia.

6-3, 2-0! Makarova irosește trei șanse de re-break, însă Halep profită și crește diferența pe tabela de marcaj. Ekaterina, care nu a trecut niciodată de turul doi la Doha, pare că nu va reuși nici astăzi această performanță.

6-3, 1-0! Simona începe ca din tun setul al doilea și câștigă la zero pe serviciul rusoaicei de pe locul 33 în ierarhia WTA.

6-3! Set Halep!

Românca a salvat o minge de break înainte de a-și adjudeca prima manșă a duelului cu Makarova, după 40 de minute de joc.

5-3! Sunt momente mai bune ale Ekaterinei Makarova, care lovește curat și puternic. Simona Halep pare să fi ieșit din ritmul optim, cu toate că a izbutit câteva lovituri spectaculoase.

5-2! Simona Halep cedează primul game pe propriul serviciu. Românca a forțat câteva lovituri, care au ratat ținta cu doar câțiva milimetri.

5-1! Încă un break fulgerător reușit de Simona Halep, care nu îi dă nicio șansă Makarovei astăzi.

4-1! Game alb pentru Simona Halep la Doha. Românca a servit doi ași în acest game!

3-1! Ekaterina Makarova mișcă și ea tabela de marcaj. Rusoaica a servit bine și, în ciuda unei rezistențe notabile a româncei, s-a apropiat la două game-uri de Halep.

3-0! Simona Halep se desprinde pe tabelă, după un nou game sigur la serviciu.

2-0! Halep bifează primul break al partidei, fructificând cea de-a treia șansă de a se duce la 2-0 pe tabela de marcaj. Românca pare să fie în formă optimă de joc.

1-0! Simona începe meciul la serviciu, dar Makarova câștigă primele două schimburi de mingi. Românca s-a regrupat rapid și a închis imediat game-ul, legând patru puncte la rând.

Simona Halep, fostă campioană la Doha

Eșecul suferit în fața danezei Caroline Wozniacki în ultimul act de la Melbourne, care a costat-o și șefia clasamentului mondial, este singurul pas greșit făcut de Simona Halep în acest an. Constănțeanca a câștigat celelalte 12 partide disputate în 2018 și un titlu WTA, la Shenzhen, în China.

Calificată direct în turul al doilea la Doha, Simona Halep a strălucit în primul ei meci în noul echipament de la Nike în fața rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 33 în ierarhia mondială, pe care a expediat-o în doar o oră și 11 minute de joc.

”Piciorul meu este okay, dar trebuie să joc un meci pentru a-mi da seama dacă rezistă. Sper că nu voi avea probleme. Pentru mine, sănătatea e pe primul loc. Sunt pregătită, m-am antrenat bine în ultimele zile”, a spus Simona Halep înaintea debutului la Doha.

Simona Halep poate reveni pe primul loc în lume la Doha

Simona Halep este o fostă campioană la Doha, turneu din categoria Premier Mandatory pe care l-a câștigat în 2014, iar în acest an își poate redobândi poziția de lider mondial în capitala Qatarului. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill trebuie să atingă, însă, cel puțin faza semifinalelor pentru a avea o șansă la recucerirea numărului 1 WTA.

Caroline Wozniacki, aflată în capătul superior al tabloului, își începe aventura la Doha împotriva nemțoaicei Carina Witthoeft. Halep și Wozniacki, dublă finalistă la Openul Qatarului (n.r. – învinsă de Vera Zvonareva în 2011 și de Karolina Pliskova în 2017), se pot întâlni doar în ultimul meci al turneului, cu trofeul pe masă.

Simona Halep și alte trei românce joacă azi la Doha

Simona Halep nu este singura jucătoare de tenis din România ”în focuri” la Qatar Total Open. Sorana Cîrstea, care a trecut ușor în runda inaugurală de grecoaica Maria Sakkari, are o misiune dificilă în fața belgiencei Elise Mertens, proaspătă semifinalistă la Australian Open.

Monica Niculescu, care a trecut într-o manieră senzațională de rusoaica Maria Șarapova în primul tur, se va duela cu slovaca Magdalena Rybarikova, în timp ce Mihaela Buzărnescu va încrucișa racheta cu campioana în exercițiu de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko.