Roland Garros 2018: Cum a câștigat Simona Halep primul meci pe zgura de la Paris

Finalistă anul trecut la Internaționalele Franței, numărul 1 mondial Simona Halep a câștigat doar două game-uri în primul set la Roland Garros 2018, însă a pierdut doar două în ultimele două seturi cu americanca Alison Riske.

Simona Halep a stat o oră și jumătate pe terenul central de la Roland Garros, perioadă în care a bifat 20 de lovituri câștigătoare, dar și 28 de erori neforțate. Alison Riske a dominat clar primul set, pe care l-a câștigat cu o surprinzătoare ușurință, după ce a condus și cu 5-0.

”Mi-am spus că trebuie să mă relaxez. Că n-am nimic de pierdut. În primul set am avut mâna foarte încordată și n-am putut să lovesc mingea cum mi-aș fi dorit”, a spus Halep după victoria de astăzi.

Românca s-a regrupat în a doua parte a confruntării și nu i-a mai dat nicio șansă adversarei sale, care a mai adunat doar două game-uri până la final.

”Nu simt presiunea. Îmi place situația în care mă aflu. Dacă reușesc să îmi relaxez mintea, voi juca tenisul meu cel mai bun”, a mai declarat liderul mondial, care privește deja spre meciul următor:

”O cunosc pe Taylor Townsend. O să discut cu antrenorul despre tactica pe care o vom aborda. Cu siguranță o să îmi apăr șansa. Nu mă deranjează faptul că nu voi avea o zi de odihnă. Sunt obișnuită să joc în fiecare zi” – Simona Halep.

Roland Garros 2018: Halep – Riske 2-6, 6-1, 6-1

Arena Philippe-Chatrier este mai mult goală decât plină pentru acest prim meci al zilei, însă vremea este perfectă pentru tenis, iar Simona Halep afișează un zâmbet încrezător înaintea primului meci la Roland Garros 2018. Românca în vârstă de 26 de ani caută primul titlu de Grand Slam din carieră. La Paris a ajuns de două ori în finală, iar anul trecut a ratat titlul după ce a condus-o cu un set și 3-0 pe letona Jelena Ostapenko. Câștigătoarea din 2017 a părăsit turneul din acest an din primul tur.

0-1! Alison Riske a găsit câteva lovituri inspirate în primul ei game împotriva unui lider mondial. Americanca și-a câștigat serviciul, după șase minute aprige de joc, însă Simona Halep se mișcă bine în teren și pare că are situația sub control.

0-2! Riske lovește lung și precis, iar Simona e copleșită și surprinsă de agresivitatea americancei. Ceea ce părea doar un foc de paie în primul game se poate transforma într-un incendiu puternic pe zgura de la Roland Garros. Simona Halep și-a cedat serviciul după un game lung, cu patru șanse de break pentru adversara sa.

0-3! Ce start pentru Riske! Americanca reușește să câștige trei game-uri la rând în fața liderului mondial și, mai interesant, își apără de două ori serviciul fară să acorde nicio minge de break în fața celei mai eficiente jucătoare la retur din lume.

0-4! Simona Halep este ”knocked down”! Românca a reușit doar o lovitură câștigătoare în primele patru game-uri ale meciului de debut de la Roland Garros 2018. Le-a pierdut pe toate. Riske, de cealaltă parte, riscă inspirat și joacă un tenis foarte curat și curajos în acest prim set.

0-5! Halep pare hipnotizată de jocul americancei, care probabil nici nu visa la o astfel de derulare a evenimentelor.

1-5! Simona Halep evită rușinea unui set cedat la zero în fața unei jucătoare de pe locul 70 în ierarhia mondială și care a câștigat un singur turneu în carieră.

2-5! Halep leagă două game-uri consecutive, însă este greu de crezut că va reuși să salveze primul set. Riske, finalistă la Nurnberg în urmă cu doar două zile, arată că forma bună din Germania nu a fost o întâmplare.

2-6! Set Riske! Americanca a fost, fără dubiu, mai bună decât liderul WTA în această primă repriză de la Roland Garros 2018.

Roland Garros 2018. Simona Halep revine spectaculos!

2-6, 1-0! Românca începe bine manșa secundă. Liderul mondial reușește imediat un break. Punctele câștigate de americancă sunt tot mai rare.

2-6, 2-0! Spre deosebire de primul set, Simona pare să aibă un scop bine conturat. Halep se desprinde cu lejeritate pe tabela de marcaj.

2-6, 3-0! Încă un break spectaculos reușit de constănțeancă. Finalista de anul trecut a obținut și multe aplauze cu câteva lovituri câștigătoare spectaculoase.

2-6, 4-0! Game alb pentru Simona Halep!

2-6, 5-0! Încă o porție de tenis de clasă servită de româncă publicului parizian!

2-6, 5-1! Riske are o tresărire de orgoliul în setul secund și profită de prima sa șansă de break. Chiar și așa, manșa secundă pare deja adjudecată de Halep!

2-6, 6-1! A fost o jumătate de oră de tenis excelent al Simonei Halep, care a depășit cu bine dificultățile din prima manșă și pare complet stăpână pe situație în acest moment al partidei. După două seturi cu destine complet diferite, urmează un ”decisiv” foarte interesant.

Roland Garros 2018: Super-Simona Halep în ”decisiv”

2-6, 6-1, 1-0! Românca începe excelent ”decisivul”, în timp ce americanca e depășită complet, la toate capitolele jocului. Riscul unei eliminări premature a liderului mondial de la Roland Garros 2018 este tot mai redus.

2-6, 6-1, 2-0! Simona Halep își continuă recitalul și câștigă un nou game pe serviciul adversarei. Românca zburdă pe teren, iar siguranța în forțele proprii este la cote ridicate. Riske nu pare să aibă vreo cale de a reveni în meci.

2-6, 6-1, 3-0! Încă un game scurt câștigat de campioana din România, care este tot mai aproape de turul doi la Roland Garros 2018.

2-6, 6-1, 3-1! Riske își apără cu înverșunare serviciul și, după câteva puncte de mare luptă, reușește să câștige primul ei game din setul al treilea. Chiar dacă diferența este făcută, în continuarea de un singur break, este greu de crezut că Halep mai poate scăpa victoria.

2-6, 6-1, 4-1! Simona o ține la distanță pe americancă, iar serviciul său este tot mai precis și mai devastator.

2-6, 6-1, 5-1! Halep se mișcă și lovește cu o viteză amețitoare. Este la un game distanță de turul doi.

2-6, 6-1, 6-1! Meci, Simona Halep! Românca încheie în trombă o partidă care părea complicată după primul set. După Alison Riske, pentru liderul mondial la Roland Garros 2018 urmează o altă americancă: Taylor Townsend!

În turul următor, pe constănțeancă o așteaptă forțoasa americancă Taylor Townsend, care a primit o invitație din partea organizatorilor pentru a participa la Roland Garros 2018.

Halep și Townsend s-au mai duelat o singură dată, anul trecut, pe ciment, în Canada, iar românca s-a impus scurt: 6-4, 6-1.

Roland Garros 2018: Alte două românce joacă azi

Tot azi, de la prânz, au intrat pe teren alte două românce, dar în turul al doilea.

Mihaela Buzărnescu, cap de serie 31 la Roland Garros 2018, a trimis-o acasă pe suedeza Rebecca Peterson, după o victorie clară, în două seturi, scor 6-1, 6-2. Anul trecut, cele două jucătoare se duelau în sferturile de finală ale micuțului turneu de la Versmold, iar Buzărnescu se impunea cu un sec 6-2, 6-2.

Bucureșteanca a obținut prima ei victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam cu americanca Vania King, iar acum se pregătește pentru duelul din turul al treilea cu ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie 4 și una dintre jucătoarele cotate cu șanse mari la victoria finală la Roland Garros 2018.

O misiune mult mai dificilă a avut Alexandra Dulgheru. Românca în vârstă de 28 de ani, care a reușit o spectaculoasă revenire la Roland Garros 2018, trecând de calificări și eliminând-o în primul tur pe incomoda Christina McHale din Statele Unite, a fost eliminată de estona Anett Kontaveit, cap de serie 25, după un meci încins, scor 5-7, 2-6.

Mâine, alături de Simona Halep, vor intra în focuri, în turul 2, Ana Bogdan, care o întâlnește pe redutabila Angelique Kerber (Germania, cap de serie 12), și Irina-Camelia Begu, adversara ei urmând să fie Shuai Zhang (China, 27).