Simona Halep, de neclintit de pe primul loc WTA. Are un avans de peste 2.000 de puncte

Chiar dacă a fost eliminată în primul tur la US Open, Simona Halep, liderul WTA, va păstra un avans consistent față de urmăritoare în clasamentul mondial după ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Halep, 26 de ani, are 8.061 de puncte în clasamentul WTA, în timp ce ocupanta locului secund, daneza Caroline Wozniacki, eliminată în turul 2 la US Open, este la cota 5.975 de puncte. Wozniacki nu va putea fi depășită de nicio jucătoare rămasă în cursă la turneul de la New York.

Karolina Pliskova, din Cehia, și americanca Sloane Stephens pot urca pe locul 3, peste nemțoaica Angelique Kerber (5.425 de puncte), dacă se impun la Flushing Meadows, însă niciuna dintre ele nu va ajunge la nivelul de 5.500 de puncte.

Acestea sunt singurele jucătoare care pot acumula peste 5.000 de puncte în ierarhia mondială după US Open.

Ce urmează pentru Simona Halep

Caravana tenisului mondial se va muta în Asia. Simona Halep, care s-a calificat deja la Turneul Campioanelor din Singapore, cel mai probabil nu va participa la turneul de la Tokyo, urmând să revină pe teren abia în 24 septembrie, la Wuhan, în China. O săptămână mai târziu, românca va juca la puternicul turneu de la Beijing.

Dacă la Wuhan, Simona Halep n-a reușit să bifeze nicio finală, la turneul din capitala Chinei, românca are de apărat multe puncte, în 2017 ajungând până în finala competiției.

Acestea ar putea fi, la fel ca în 2017, singurele turnee la care va participa Simona Halep în finalul de sezon, înaintea Turneului Campioanelor, ce debutează în 22 octombrie.