Cum arată drumul Simonei Halep spre finala US Open 2019

Simona Halep. Foto: US Open Tennis Championships

Simona Halep poate redeveni numărul 1 WTA dacă se impune la US Open, dublând astfel triumful glorios de la Wimbledon 2019. Până atunci, însă, drumul spre finală se anunță a fi unul plin de peripeții.

După o victorie sănătoasă cu lucky-loser-ul Nicole Gibbs, 6-3, 3-6, 6-2 în primul tur la New York, Simona Halep, cap de serie 4, va încerca să elimine o altă americancă, dar de un alt gabarit: Taylor Townsend. Meciul are loc pe stadionul ”Artur Ashe”, de la ora 21:00.

Halep a învins-o de trei ori pe puternica americancă de 23 de ani, de fiecare dată într-o manieră expeditivă, ultima oară la Miami, în primăvara acestui an.

Dacă va trece de Townsend și acum, Halep va juca în turul trei împotriva Soranei Cârstea sau a moldovencei iberice Aliona Bolsova, care se anunță, de asemenea, a fi un meci foarte interesant.

Și cum un duel Simona – Sorana în turul 3 la US Open 2019 este o posibilitate, nu ar putea fi un duel mai frumos pentru optimile de finală decât cel împotriva canadiencei de origine română Bianca Andreescu, cap de serie 15 la New York.

Dacă va ajunge în sferturile de finală, Halep ar urma să o întâlnească fie pe cehoaica Petra Kvitova, fie pe belgianca Elise Mertens, pe americanca Alison Riske sau chiar pe fluctuanta letonă Jelena Ostapenko.

Cele mai multe șanse la un posibil duel cu Simona Halep, în semifinale, îl au deținătoarea titlului, japoneza Naomi Osaka, talentata elvețiancă Belinda Bencic, vânjoasa bielorusă Aryna Sabalenka sau combativa olandeză Kiki Bertens.