Simona Halep caută primul trofeu din 2019 la Indian Wells. Cine e prima adversară a româncei?

Simona Halep încearcă să cucerească primul titlu WTA din 2019 în California, la puternicul turneu de la Indian Wells. Constănțeanca a reușit să câștige această competiție în urmă cu 4 ani.

Cele mai valoroase jucătoare ale lumii se luptă în aceste zile pentru premii totale de 9 milioane de dolari la primul mare turneu al anului găzduit de Statele Unite ale Americii.

Simona Halep (27 de ani) este cap de serie 2 la Indian Wells, unde va juca direct în turul al doilea. Prima adversară a româncei este cehoaica Barbora Strycova, jucătoare aflată pe locul 33 în clasamentul mondial. Cehoaica în vârstă de 32 de ani a reușit să o învingă o singură dată pe campioana din România, în 2010, înainte ca Simona să își înceapă ascensiunea în tenisul mondial. De atunci, Halep a câștigat patru meciuri cu Strycova, de fiecare dată în minimum de seturi.

”Să fiu sinceră, capul îmi stă foarte mult și la Fed Cup. De când am obținut victoria de la Ostrava, ma gândesc la semifinala contra Franței. Cred că avem echipa necesară să devenim campioane și vom da totul pentru acest obiectiv. La Indian Wells știu ce înseamna să fii campion, m-am impus în 2015. Încerc să uit tot ce a fost în turneele anterioare și să mă concentrez pe acest turneu, pe fiecare meci in parte”, a declarat Halep.

Dacă va duce numărul victoriilor la cinci, Simona Halep va juca în turul 3 împotriva învingătoarei dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich și Kateryna Kozlova (Ucraina).

Românca are multe puncte de apărat la Indian Wells, unde anul trecut a atins faza semifinalelor, fiind învinsă de câștigătoarea turneului și actualul lider mondial, japoneza Naomi Osaka.

După eliminarea Irinei Begu, care a cedat în trei seturi, scor 7-6 (3), 3-6, 3-6, în fața Biancăi Andreescu (Canada), doar o altă româncă îi ține de urât Simonei pe tabloul de simplu. Mihaela Buzărnescu, cap de serie 29, va avea o adversară foarte incomodă în turul doi – australianca Daria Gavrilova.